KOSGEB YEŞİL SANAYİ DESTEK PROGRAMI HAKKINDA ÜCRETSİZ SEMİNER 26 MART 2024
KOSGEB YEŞİL SANAYİ DESTEK PROGRAMI
HAKKINDA ÜCRETSİZ SEMİNER
Seminerin Ücreti: Ücretsizdir.
Seminerin Süresi: 1.5 Saat
Seminer Günü: 26 Mart Salı 2024
Seminer Saatleri: 14.30-16.00
Seminer Yeri: UKUB
Adres: Alaaddinbey, Sera Plaza, Pazar Cd. No 29 16120 Nilüfer/Bursa adresinde yüz yüze gerçekleştirilecektir.
GENEL BİLGİ: KOSGEB Yeşil Sanayi Destek programı hakkında katılımcılara bilgilendirme yapılarak destek süreçlerinin anlatılması hedeflenmektedir.
Seminer Programı
14.30-14.45 - Tanışma-Açılış
14.45-15.30 - KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı
15.30-16.00 - Soru - Cevap
Not: EĞİTİM ÜCRETSİZ OLUP, AŞAĞIDAKİ “TEKLİF AL” BUTONUNA TIKLAYARAK KAYIT OLMANIZI RİCA EDERİZ.
Çağrı 2023 – 01
Sanayi KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi
2023-01 Proje Teklif Çağrısının amacı, sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİlerin enerji sistemlerini karbondan arındırmak, KOBİleri çevre dostu teknolojilerin kullanımı konusunda bilinçlendirmek ve KOBİlerin enerji maliyetlerini düşürerek rekabet güçlerini artırmaktır.
Bu çağrı ile; yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması ve sanayide temiz ve güvenilir enerjinin sürdürülebilir olmasına yönelik projeler önceliklendirilecektir.
Güneş Enerji Sistemi kapsamında işletmelerinin gerçekleştireceği yatırımların çatı üstü ve/veya işletmelerin faaliyet gösterdiği bina/binalara bütünleşik şekilde kurulması için başvuru yapmaları beklenmektedir. Bu kapsamda, on-site olarak tariflenen çatı üstü GES ve sanayi tesisi içerisindeki bileşik GES projeleri desteklenecektir.
Çağrı 2023 – 02
Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi
2023-02 Proje Teklif Çağrısının amacı, Sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİlerin çevresel sürdürülebilirlik, rekabet edebilirlik, yatırım fırsatları, dijitalleşme ve kaynak temininde kapasitelerinin geliştirilmesine ve öncelikli ihtiyaçlarının çevresel duyarlılık ve kaynak verimliliği olarak karşılanmasına katkıda bulunmaktır.
Bu çağrı ile; yeşil teknolojileri benimseme, karbonsuzlaştırma, kaynak verimliliğini artırma, atık üretimini azaltma, suyun korunması ve sürdürülebilir üretim yöntemlerini uygulamaya yönelik projeler önceliklendirilecektir.
İşletmeler;
Enerji verimliliği, Su verimliliği, Hammadde verimliliği, Sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşümü, Endüstriyel simbiyoz ve Döngüsel ekonomi konu başlıklarında başvuru yapabilir.
Not: EĞİTİM ÜCRETSİZ OLUP, AŞAĞIDAKİ “TEKLİF AL” BUTONUNA TIKLAYARAK KAYIT OLMANIZI RİCA EDERİZ.